به گزارش شهرآرانیوز؛ نخستین جلسه میز خدمت در سال ۱۴۰۴، با حضور حجت الاسلام والمسلمین نصرا... پژمانفر، نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی، دو نفر از اعضای شورای شهر مشهد، شهردار منطقه ۲ مشهد و نمایندگانی از ادارات مختلف در محله اسماعیل آباد با هدف رسیدگی به مشکلات انباشته شده محله و پیگیری مصوبات قبلی تشکیل شد.
ساکنان محله در این نشست مسائل و معضلات متعددی را مطرح کردند که مهمترین آنها شامل وضعیت آسفالت خیابان ها، پروژههای نیمه تمام محله، ناامنی ناشی از اعتیاد و فعالیت خرده فروش ها، دردسرهای حضور ضایعاتی ها، رهاسازی فاضلاب خانگی در کوچهها و نام گذاری نامناسب کوچهها بود.
در این نشست، نمایندگانی از نیروی انتظامی، پلیس راهور، شرکت گاز، آب و فاضلاب، اداره تعاون، بهزیستی و شورای شهر حضور داشتند. شهردار منطقه ۲ نیز به سؤالات و گلایههای مردم ساکن در این محدوده پاسخ داد.
یکی از اصلیترین مطالبات مردم، وضعیت نامناسب آسفالت معابر بود. یکی از ساکنان با اشاره به پیگیریهای انجام شده گفت: در پروژه آسفالت، خیابانهایی مانند شهید فیضی که در اولویت بودند هنوز آسفالت نشدهاند. با این حال، برخی خیابانها مانند شهید اشکذری و کوچههای اطراف آن در برنامه قرار گرفتهاند و بخشی از آن اجرا شده است.
علی حسین پور، شهردار منطقه ۲ درباره آسفالت معابر گفت: بالای ۹۵ درصد از معابر منطقه آسفالت شدهاند، اما بخشی از معابر هنوز انجام نشده که دلایل آن شامل مشکلات حقوقی، کاربری نامشخص یا مقیاس بزرگ پروژه هاست. با این حال، برخی شهروندان تأکید کردند که در بازدیدهای میدانی هنوز مناطق بسیاری وجود دارند که آسفالت نشدهاند یا وضعیت مناسبی ندارند. اهتمام شهرداری حل مشکلات زیرساختی شهری است.
ضعف روشنایی معابر و نام گذاری ناقص کوچهها از دیگر موضوعات مورد بحث بود. طبق گفته یکی از حاضران، برخی معابر هنوز هیچ نامی ندارند و در برخی دیگر، نامهایی جدید ثبت شده که با حافظه تاریخی محله سازگاری ندارند.
شهردار منطقه ۲ در پاسخ گفت: نامه نگاریهایی انجام شده و بخشی از پلاک گذاریها انجام شده است، باید به این نکته اشاره داشت که پلاک گذاریها مربوط به سازمان فرهنگی شهرداری است و روند پلاک گذاری ادامه پیدا خواهد کرد.
یکی از ساکنان به نبود کانال جمع آوری آبهای سطحی اشاره دارد. به گفته او با این شرایط در صورت بارندگی، در برخی منازل مشکل آب افتادگی ایجاد میشود.
در پاسخ به این انتقادها، شهردار منطقه ۲ این خبر را به شهروندان داد که مشاوران در حال بررسی دقیق وضعیت آبهای سطحی در کوچهها هستند. حسین پور در ادامه این قول را داد که تا پایان اردیبهشت، هر کوچهای که از سوی شورای اجتماعی یا مردم معرفی شود و مشکل جمع آوری آبهای سطحی داشته باشد، اصلاحات لازم در آن انجام خواهد شد.
موضوع پلاک گذاری کوچهها و اختلاف نظرها درباره نام گذاری معابر نیز در این جلسه مطرح شد. یکی از شهروندان از حذف نام «شهیدان اقبالی» از کوچه محل زندگی شان گلایه کرد و گفت: این شهید در همین محله زندگی کرده بود و مردم از دیرباز کوچه را به این نام میشناختند، اما حالا اسم ایشان را به کوچهای در محله دیگر منتقل کردهاند.
پژمانفر تأکید کرد که نام شهدا باید با ملاحظات فرهنگی و با توجه به محل زندگی و سابقه آنها در محلهها حفظ شود و از مسئولان خواست این موضوع را در دستور کار اصلاحات قرار دهند.
یکی از جدیترین گلایههای مردم، فعالیت شبانه روزی مراکز جمع آوری ضایعات و انبارهای غیرمجاز این محله بود. طبق گزارشهای مردمی، بسیاری از این مراکز فعالیتشان تا نیمه شب و حتی در مواردی بیست وچهار ساعته ادامه دارد. این موضوع سبب شده که این حوالی به محلی برای تردد و تجمع معتادان تبدیل شود. نکته دیگری که شهروندان ساکن در این محله اشاره داشتند این بود که فعالیت تمام وقت این مراکز گاهی پوششی برای خرید و فروش اموال سرقتی یا توزیع مواد مخدر است.
نماینده نیروی انتظامی حاضر در این جلسه این دغدغه مردم را این گونه پاسخ داد: بیست مورد پلمب و تعطیلی ضایعاتیهای غیرمجاز در سال گذشته صورت گرفته است.
نماینده مردم مشهد نیز در ادامه تأکید کرد که ضایعاتیها باید از ساعت ۲۰ تعطیل شوند و هرگونه فعالیت بعد از این ساعت غیرقانونی است. در این راستا و با هماهنگی معاونت پیشگیری از جرم قوه قضائیه، مجوز لازم برای پلمب مراکز متخلف صادر خواهد شد.
پاک سازی چهره محله از اعتیاد دیگر نکته و دغدغه شهروندان بود. موضوعی که محور صحبت شهروندان برای طرح دغدغه خود با مسئولان قرار گرفت. تأکید مردم بر این بود که با تعریف پروژههای شهری و رونق دادن به اقتصاد محله، چهره اعتیاد را از این محله پاک کنند.
بازگشایی پنجاه متری خیام شمالی و پروژههای عمرانی مرتبط، بخش دیگری از جلسه را به خود اختصاص داد. نایب رئیس کمیسیون عمران شورای اسلامی شهر مشهد در توضیح این پروژهها گفت: خیام شمالی یکی از شریانهای مهم منطقه است که با تملک حدود ۴۵ ملک در مسیر، اتصال آن به خیابانهای اصلی محقق خواهد شد. فرهمندی در ادامه اظهار داشت: این طرح در قالب میان گذر شمالی در طرح تفصیلی شهر تعریف شده و عملیات اجرایی آن پس از تکمیل تملکهای لازم، آغاز میشود.
نایب رئیس کمیسیون عمران شورای اسلامی شهر مشهد به دستاوردهای مهم چند سال اخیر در این محله نیز اشاره کرد. او با بیان تیتروار موارد اجرا شده محله گفت: سامان دهی آبهای سطحی یکی از دغدغههای مهم شهروندان بود که با مشقت زیاد و پیگیری مدام اجرا شد. این موضوع از مشکلات جدی در زمان بارندگی جلوگیری کرد. نهضت آسفالت شهری که هدف آن حذف معابر خاکی تا پایان امسال در کل شهر است دیگر دستاوردی است که به ارتقای وضعیت محله کمک میکند.
ساخت پارک خطی و زمینهای ورزشی جدید در حاشیه کال اسماعیل آباد، اتصال ورودی اسماعیل آباد به خیابان سی وپنج متری نوید و کاهش آلودگی هوا از طریق باز شدن مسیرهای بن بست، تأمین قیر مورد نیاز و هدف گذاری برای ۹ میلیون متر مربع آسفالت طی دو سال آینده دیگر مواردی بود که نائب رئیس کمیسیون عمران شورای شهر به آن اشاره داشت.
در ادامه جلسه، درباره پروژه عظیم خیام و میان گذر شمالی توضیحات جامعی ارائه شد. این پروژه از جمله اقدامات زیرساختی کلان برای کاهش بار ترافیکی مشهد و روان سازی مسیرهای ارتباطی بین شمال و جنوب شهر است. نایب رئیس کمیسیون عمران شورای اسلامی شهر مشهد با اشاره به شاخصههای اصلی پروژه گفت: چهل وپنج متری میان گذر شمالی از شمال اسماعیل آباد عبور کرده و از غرب به امتداد بولوار خیام متصل میشود. همچنین اتصال آن تا جاده کلات ادامه مییابد و بخش مهمی از کریدور شمالی مشهد را شکل میدهد. فرهمندی در ادامه بیان داشت اجرایی شدن پروژه نیازمند تملک حدود ۱۵ تا ۲۰ ملک مسکونی در محدوده ورودی منطقه اسماعیل آباد و اراضی کشاورزی مجاور است.
نایب رئیس کمیسیون عمران شورای شهر مشهد به تقاطع غیرهم سطح خیام (پل سه سطحی) که یکی از بزرگترین پروژههای شهری مشهد است نیز اشاره داشت. او تأکید کرد که این پروژه با هدف اتصال دو طرف بولوار خیام طراحی شده است. این تقاطع شامل دو پل موازی از جنوب به شمال است که مسیر خیام را به میدان بهارستان و شریانهای اصلی شهر متصل میکند.
به گفته فرهمندی فناوری تقاطع غیرهم سطح خیام مشابه پروژه تقاطع شهید فهمیده است و در این راستا اجزا در کارخانه ساخته شده و با جرثقیل منتقل و نصب میشوند.
نایب رئیس کمیسیون عمران شورای شهر مشهد یادآور شد: زمان بندی پروژه برای آغاز عملیات اجرایی ظرف پنج تا شش ماه آینده است و تا پایان امسال تکمیل خواهد شد.
در بخش دیگر جلسه، سید ابراهیم علیزاده، رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر مشهد به ارائه گزارشی از رشد جهشی بودجه منطقه پرداخت. بودجهای که به گفته او میتواند نقش مؤثری در حل مشکلات مردم و ساکنان این محله داشته باشد. رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر مشهد گفت: سال ۱۴۰۰، مجموع اعتبارات منطقه ۲، ۱۰۳ میلیارد تومان بوده و این عدد در سال ۱۴۰۳ به بیش از ۱۲۳۳ میلیارد تومان رسیده است.
همچنین سهم مناطق حاشیه شهر از اعتبارات عمرانی که در دورههای گذشته بین ۱۰ تا ۱۲ درصد بود، در این دوره به ۴۰ درصد رسید. علیزاده افزود: تنها و برای این محل پروژه پارک خطی اسماعیل آباد با مساحت ۷ هکتار، بیش از ۷۰ میلیارد تومان برآورد هزینه دارد. پروژه پل اتصال بولوار خیام به میدان بهارستان نیز به تنهایی معادل چهار برابر بودجه سال ۱۴۰۰ هزینه نیاز دارد.
دغدغه مردم برای نبود فضای ورزشی دیگر موضوعی بود که از سوی مسئولان حاضر در جلسه پاسخ داده شد. شهردار منطقه ۲ در این باره گفت: زمین این سالن ورزشی تأمین و پیمانکار اولیه آن نیز انتخاب شده است، اما به دلیل بروز مشکلات، پروژه پس از ۱۰ درصد پیشرفت فیزیکی متوقف شد؛ بنابراین روند تغییر پیمانکار در جریان است. طبق پیش بینی ها، افتتاح پروژه به مهرماه امسال موکول شد.
اعتراض یکی از ساکنان درباره تخلیه غیرقانونی فاضلاب با تانکرها پشت دبیرستان دخترانه محله یکی دیگر از مواردی بود که از سوی ساکنان به گوش مسئولان حاضر در جلسه رسید. این شهروند در ادامه خواستار رسیدگی به معضل محیط زیستی شد. پژمانفر، نماینده مردم مشهد در پاسخ اعلام کرد: ما آمادگی کامل داریم که هر گزارشی را پیگیری کنیم. حتی اگر لازم باشد، تانکرهای متخلف را متوقف میکنیم. محله شما محل تخلیه فاضلاب نیست و این برخوردها نباید به درگیری بین مردم و رانندگان منجر شود.
در بخشی از جلسه، موضوع افزایش سگهای ولگرد در منطقه و ایجاد حس ناامنی برای شهروندان مطرح شد. شهردار منطقه ۲ در پاسخ گفت: دو اکیپ جمع آوری سگ داریم و اقدامات ادواری از سوی اکیپهای مخصوص انجام میشود، اما به دلیل بافت کشاورزی منطقه، نیاز به رویکردی مستمر و ساختاریافته است.
موضوع رهاسازی فاضلاب منازل در معابر عمومی و پیامدهای زیست محیطی و بهداشتی آن مورد انتقاد شدید مردم ساکن در محله اسماعیل آباد بود. برخی ساکنان و مسئولان محلی از پاسخ گویی مبهم مرکز بهداشت در این خصوص گلایه داشتند.
رئیس اداره منطقه ۳ شرکت آب و فاضلاب مشهد در پاسخ گفت: برخی اهالی نسبت به وضعیت جمع آوری فاضلاب و کیفیت آب شرب گلایههایی مطرح کردند. باید به این نکته اشاره داشت که در شهر مشهد، حدود ۸۶ درصد شبکه فاضلاب اجرا شده و تنها ۱۴ درصد باقی مانده است که عمدتاً در مناطق حاشیه نشین مانند اسماعیل آباد و شهرک شهید رجایی قرار دارند.
او افزود: در این مناطق نیز باید طرح تفصیلی تکمیل شود تا بتوانیم طرح جمع آوری فاضلاب را تهیه کنیم. علاوه بر آن بعضی معابر باید بازگشایی شود، اما هنوز اعتبار برای اجرای پروژهها نداریم. نکته دیگر آنکه برای تذکر به منازلی که آبهای سطحی را در کوچه رها میکنند، مسئولیتی نداریم و مرکز بهداشت باید پیگیری کند.
در ادامه یکی از ساکنان محله گفت که مرکز بهداشت پیگیری قضایی برای متخلفان انجام نمیدهد. در همین راستا پژمانفر گفت: اینکه چرا مرکز بهداشت وظیفه خود را به درستی انجام نمیدهد، پیگیری میکنم.
نارضایتی درباره کیفیت آب شرب نیز دیگر دغدغه مطرح شده ساکنان محله اسماعیل آباد بود. نماینده مردم مشهد گفت: بخش عمده آب شهر از سد دوستی تأمین میشود، اما با کاهش نزولات آسمانی، استفاده از چاهها بیشتر شده است.
رئیس منطقه ۳ شرکت آب و فاضلاب نیز در این باره گفت: شرکت آب و فاضلاب، روزانه از شاخههای شبکه آب نمونه برداری کرده و آن را آزمایش میکند. اگر نگرانی جدی در یک نقطه خاص وجود دارد، با هماهنگی معتمدان محله، نمونه گیری ویژهای انجام خواهد شد.
یک هفته آینده، شورای اجتماعی و مردم فهرست کامل کوچهها و معابری را که دارای مشکل در آسفالت یا آبهای سطحی هستند به شهرداری ارائه دهند. شهرداری نیز موظف شده ظرف حداکثر یک ماه اقدامات لازم را برای رفع آنها انجام دهد.